Ručak za dva dana

Ljutkasta juha s kobasicama svidjet će se svima koji vole jesti ukusno jelo na žlicu

 Lauripatterson/Getty Images
Još ako u nju dodate malo špeka, što nije zabranjeno, dobit ćete jelo koje će se često naći na vašem tjednom meniju

Priprema: 10 minuta • Pečenje: 20 minuta • Porcija: 4-6

Trebat će vam:

1 žlica maslinova ulja
450 g ljute kobasice za kuhanje
3 režnja češnjaka
1 glavica luka
1 žličica sušenog bosiljka
1 žličica mljevene crvene paprike
sol i papar
1 l pilećeg temeljca
1 list lovora
450 g krumpira
100 g špinata
60 ml vrhnja

Priprema:

Zagrijte u loncu maslinovo ulje. Dodajte kobasice i pecite ih oko pet minuta, dok ne porumene, drobeći ih dok se peku. Ocijedite višak masnoće pa umiješajte usitnjeni češnjak i luk, bosiljak i crvenu papriku. Pecite, često miješajući, dok luk ne postane proziran pa posolite i popaprite. Ulijte pileći temeljac i dodajte lovorov list pa pustite da zavrije. Dodajte krumpir narezan na kockice i kuhajte oko 10 minuta, odnosno dok ne omekša. Umiješajte špinat dok ne počne venuti. Umiješajte gusto vrhnje dok se ne zagrije, prema potrebi dodatno začinite i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 19:41