Zdjelica sreće

Lonac ovog variva planut će za tren, a nitko neće primijetiti da u njemu nema mesa

 Yelenayemchuk/Getty Images/istockphoto
Povrtno varivo uvijek je dobra ideja kad vam se jede nešto toplo i na žlicu

Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 2-4

Trebat će vam:

1 luk
2-3 režnja češnjaka
1 veća tikvica
3 mrkve
1 veći krumpir
1 konzerva slanutka
sol i papar
1 žličica timijana
1 žličica slatke paprike
3 žlice pasirane rajčice
maslinovo ulje
voda ili povrtni temeljac

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte luk. Dodajte protisnuti češnjak pa pirjajte još pola minute, a zatim dodajte i mrkvu koju ste nasjeckali na kolutiće. U lonac ubacite i kockice krumpira, a zatim i tikvicu. Sve prelijte povrtnim temeljcem i pasiranom rajčicom i kuhajte dok mrkva ne omekša. Dodajte isprani slanutak iz konzerve, začinite timijanom, slatkom paprikom, soli i paprom i po potrebi dodajte još začina. Poslužite samostalno ili uz prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 11:18