Losos sa šparogama

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 400 g lososa
  • 1 tikvica
  • 5 vrtnih šparoga
  • 1 jogurt
  • 1 žlica majoneze
  • 1 žlica chilija
  • papar
  • sol
  • 1 vezica peršina
  • 1/2 vezice vlasca
  • 5 žlica maslinova ulja
  • 1 limun

Priprema

1. korak

Nasjeckajte tikvice po želji, na kockice, trakice ili krugove, a šparogama odvojite jestivi dio od nejestivog. Najlakše će vam biti da ih prelomite tamo gdje osjetite pod prstima da se same prelamaju.

2. korak

Losos očistite od kožice i narežite filete, iako ga možete kupiti već narezanog. U zdjelici sa strane napravite umak za losos, stavite gotovo cijeli čvrsti jogurt, žlicu majoneze, jedan iscijeđeni limun, žlicu maslinova ulja, nasjeckani vlasac, papar i sol po želji.

3. korak

U tavi na ulju popržite tikvice i šparoge, začinite ih nasjeckanim peršinom, paprom i chilijem te dodajte sol. Izvadite povrće na tanjur za serviranje i na toj istoj tavi popržite lososa kojeg ste prije posolili i popaprili.

4. korak

Lososa ne morate predugo peći, dovoljno je dvije minute s jedne pa dvije minute s druge strane. Servirajte red povrća, pa lososa i na njega prelijte umak koji ste napravili od jogurta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. prosinac 2025 09:19