Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 400 g lososa
- 1 tikvica
- 5 vrtnih šparoga
- 1 jogurt
- 1 žlica majoneze
- 1 žlica chilija
- papar
- sol
- 1 vezica peršina
- 1/2 vezice vlasca
- 5 žlica maslinova ulja
- 1 limun
Priprema
1. korak
Nasjeckajte tikvice po želji, na kockice, trakice ili krugove, a šparogama odvojite jestivi dio od nejestivog. Najlakše će vam biti da ih prelomite tamo gdje osjetite pod prstima da se same prelamaju.
2. korak
Losos očistite od kožice i narežite filete, iako ga možete kupiti već narezanog. U zdjelici sa strane napravite umak za losos, stavite gotovo cijeli čvrsti jogurt, žlicu majoneze, jedan iscijeđeni limun, žlicu maslinova ulja, nasjeckani vlasac, papar i sol po želji.
3. korak
U tavi na ulju popržite tikvice i šparoge, začinite ih nasjeckanim peršinom, paprom i chilijem te dodajte sol. Izvadite povrće na tanjur za serviranje i na toj istoj tavi popržite lososa kojeg ste prije posolili i popaprili.
4. korak
Lososa ne morate predugo peći, dovoljno je dvije minute s jedne pa dvije minute s druge strane. Servirajte red povrća, pa lososa i na njega prelijte umak koji ste napravili od jogurta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....