SLANI USKRS

Losos sa špinatom i bijelim umakom

Na tanjur stavite špinat, na njega poslažite filee lososa koje prelijte umakom od grčkog jogurta pa ukrasite listićima peršina.
Na tanjur stavite špinat, na njega poslažite filee lososa koje prelijte umakom od grčkog jogurta pa ukrasite listićima peršina.

Trebat će vam:

600 g fileta lososa
1 kg mladog špinata
120 ml mlijeka
50 ml vrhnja za kuhanje
40 g maslaca
1 limun
sol
svježe mljeveni papar
malo svježe mljevene čili papričice
listići peršina
2 šalice grčkog tipa jogurta
1 žličica hrena
1jušna žlica kapara
nekoliko grančica svježeg kopra

Priprema:

Očistite špinat i dobro ga operite pa ostavite cijediti. U posudu stavite maslac, pa kada se otopi, dodajte oprane i očišćene listove špinata na koju minutu, tek toliko da povenu, posolite. Filee lososa posolite i popaprite svježe mljevenim paprom i čili papričicom. Nasjeckajte kapare i svježi kopar. U zdjelicu istresite grčki tip jogurta, dodajte hren, kapare i kopar, posolite, popaprite. Na tavu stavite maslac pa kad se rastopi, ispecite losos s obje strane, a prvo stranu s kožom prema dolje. Na tanjur stavite špinat, na njega poslažite filee lososa koje prelijte umakom od grčkog jogurta pa ukrasite listićima peršina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 02:57