StoryEditor
SLANI USKRS

Losos sa špinatom i bijelim umakom

Na tanjur stavite špinat, na njega poslažite filee lososa koje prelijte umakom od grčkog jogurta pa ukrasite listićima peršina.

Trebat će vam:

600 g fileta lososa
1 kg mladog špinata
120 ml mlijeka
50 ml vrhnja za kuhanje
40 g maslaca
1 limun
sol
svježe mljeveni papar
malo svježe mljevene čili papričice
listići peršina
2 šalice grčkog tipa jogurta
1 žličica hrena
1jušna žlica kapara
nekoliko grančica svježeg kopra

 

Priprema:

Očistite špinat i dobro ga operite pa ostavite cijediti. U posudu stavite maslac, pa kada se otopi, dodajte oprane i očišćene listove špinata na koju minutu, tek toliko da povenu, posolite. Filee lososa posolite i popaprite svježe mljevenim paprom i čili papričicom. Nasjeckajte kapare i svježi kopar. U zdjelicu istresite grčki tip jogurta, dodajte hren, kapare i kopar, posolite, popaprite. Na tavu stavite maslac pa kad se rastopi, ispecite losos s obje strane, a prvo stranu s kožom prema dolje. Na tanjur stavite špinat, na njega poslažite filee lososa koje prelijte umakom od grčkog jogurta pa ukrasite listićima peršina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 00:05