Losos sa špinatom i gljivama

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 4 manja filea lososa
  • 500 g gljiva (šampinjona)
  • 200 g špinata
  • 1 ocijeđeni narančin sok
  • maslinova ulja
  • sol i papar
  • 1 manja glavica luka
  • 20 g maslaca
  • 150 g vrhnja za kuhanje
  • 50 ml bijelog suhog vina

Priprema

1. korak

Gljive narežite na komadiće. Stavite ih na roštilj pa začinite solju i

paprom. Pecite ih 5 minuta sa svake strane.

2. korak

Isfiletirajte ribu pa na vrelu tavu s maslinovim uljem položite filete

brancina s kožom prema dolje. Kratko popržite, a na pola prženja

dodajte maslac.

3. korak

U zdjelu iscijedite narančin sok pa dodajte sol, papar, maslinovo ulje

i listove mladog špinata.

4. korak

Napravite umak kojim ćete sve preliti, i to od riblje masnoće na kojoj

prepržite narezani luk, dodajte malo bijelog vina i pustite da ispari.

Sada dodajte još vrhnje za kuhanje, začinite solju i paprom i time

prelijte ribu i špinat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 06:08