Jednostavno, a ukusno

Makaruni s kozicama toliko su jednostavni za pripremu da će vas iznenaditi bogatstvom okusa

 Ante Čizmić/Cropix
Ovo jelo, po receptu poznate korčulanske konobe, dokaz je ono što mnogi chefovi ističu - jednostavno je često i najbolje!

Legendarni korčulanski restoran Adio Mare ove godine slavi 50. rođendan, a za tu su prigodu samo za čitatelje Dobre hrane otkrili neke od svojih recepata. Nakon brudet juhe, donosimo vam recept za tjesteninu, odnosno makarune s kozicama koje je toliko jednostavno pripremiti da ćete se i sami iznenaditi. A okusi? O tome je bolje da vam i ne govorimo, kad probate, brzo ćete ponoviti ovaj recept. Eto toliko je dobro ovo jelo.

MAKARUNI S KOZICAMA

Trebat će vam:

50 ml domaće šalše
100 ml temeljca od kozica
40 repova očišćenih kozica
400 g domaćih makaruna
1 cherry rajčica
maslinovo ulje
sol, papar

Priprema:

Na maslinovom ulju popržiti kozice, dodati šalšu i cherry račicu. Neka lagano kuha. U međuvremenu skuhati makarune ili drugu pastu po izboru. Kada umak uzavre, umiješati makarune i poslužiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. ožujak 2024 08:42