To morate probati

Maline i čokolada: Imamo recept za super brz i lagan desert koji nestaje u trenu

 Annapustynnikova/Getty Images/istockphoto
Uz ove bobice, za njega vam treba samo nekoliko sastojaka koje već vjerojatno imate kod kuće

Alexa Santos, poznatija kao alexawhatsfordinner, na Instagramu i TikToku privukla je pažnju svojih pratitelja, kao i novih obožavatelja, videima u kojima prikazuje što kuha, iako već dulje vrijeme svoje recepte objavljuje i na stranicama thefeedfeed.com. Food blogerica i urednica, koja najviše voli raditi videe, obilaziti restorane i učiti nove tehnike kuhanja, domislila se super jednostavnog recepta za desert koji je brzo gotov i uopće nije kompliciran.

U video receptu koji je podijelila služi se malinama, a kako im kod nas još uvijek nije sezona, isti možete napraviti i s jagodama, baš kao što je to napravila ova food blogerica u drugom objavljenom videu.

"Provjereno! Svaki put kad ih napravim, tako brzo nestanu. Osvježavajući su, taman dovoljno slatki, a pomalo trpki", napisala je uz objavu.

Recept za ovu slasticu nije kompliciran, a ako imate zamrznutih malina, već možete isprobati pretjeruje li kad kaže da nestaju u trenu.

Sastojci:

  • 1 šalica svježih malina
  • 1/2 žlice meda
  • 1/2 šalice komadića bijele čokolade
  • 1/2 šalice komadića tamne čokolade
  • 1 žlica kokosovog ulja

SAVJET VIŠE! Ako koristite jagode, med možete izostaviti.

Priprema:

  1. Vilicom zgnječite maline u pire.
  2. Umiješajte med.
  3. Na lim za pečenje obložen papirom za pečenje stavljajte jednu po jednu žlicu pirea od malina, pa ih spljoštite u obliku diskova. Stavite u zamrzivač oko sat vremena, dok se ne zamrznu.
  4. U dvije odvojene zdjelice prikladne za mikrovalnu pećnicu stavite komadiće bijele i tamne čokolade te u svaku dodajte po pola žlice kokosova ulja. Stavite u mikrovalnu na 30 sekundi, izvadite i promiješajt, pa ih vratite na još 30 sekundi ili dok se čokolade potpuno ne otope.
  5. Smrznute kolutove malina izvadite iz zamrzivača i pažljivo ih umočite u otopljenu čokoladu, dio u bijelu, dio u tamnu.
  6. Za dekoraciju, ako želite, pokapajte malo čokolade na vrh.
  7. Vratite u zamrzivač da se stegne oko 30 minuta. Uživajte odmah ili kad god želite!

Inače, video koji je objavila na Instagramu i prikupila nešto više od 119 tisuća lajkova, objavila je i na TikToku gdje je prikupila dodatnih gotovo 655 tisuća "palčeva gore".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:19