StoryEditor
ZDRAVI TANJURIĆ

MALO DRUGAČIJA JELA NA ŽLICU: Riblja juha s mahunama i slanutkom

U nedavnom intervjuu su me pitali koje nam je obiteljsko jelo najdraže i što najradije volimo kuhati. Iako mi na prvu na pamet pada tjestenina, rekla bih da ipak kod nas, osim nje, najbolje prolaze jela na žlicu, odnosno jušnata jela.
 Berislava Picek / HANZA MEDIA

Trebat će vam:

1/2 poriluka (samo bijeli dio)
2 veća češnja češnjaka
2 šalice mahuna
1 konzerva slanutka
500 g fileta oslića
50 ml bijelog vina ili sok 1/2 limuna
malo suhog ružmarina
sol i papar
1 puna šaka rikole ili mladog špinata
manji stručak peršina
2 žlice domaćeg kiselog vrhnja ili gustog vrhnja za kuhanje ili mascarponea
puno maslinova ulja

Zagreb, 240120.
Zimske juhe kao samostalna jela pripremila je Nastasja Petric; zdravo jelo za djecu i odrasle. Varivo od mahuna, oslica i slanutka, tortelini u pikantnoj juhi i minestrone.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Priprema:

Na maslinovu ulju kratko prodinstajte sitno sjeckani poriluk i protisnuti češnjak. Dodajte ružmarin, isprani slanutak i narezane mahune, kratko još zapecite i zalijte s vinom. Nakon par minuta posložite narezane filete oslića (pregledajte da nema kosti) veličine većeg zalogaja, posolite i popaprite, zalijte s 2 šalice vode i kuhajte sve skupa na jakoj vatri oko 15 minuta. Na kraju umiješajte vrhnje i vrlo sitno sjeckano zeleno lisnato povrće i peršin. Servirajte toplo s još maslinova ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 08:25