KUHAM/ŠERAM

MARKO GAJSKI NAM JE OTKRIO RECEPT KOJI ĆETE OBOŽAVATI: Siromašna pesto pasta s Michelinovim potpisom!

Marko Gajski, glavni chef korčulanskog restorana Lešić Dimitri, koji je odnedavno ovjenčan i Michelinovom zvjezdicom, iako trenutačno ne kuha za svoje goste, puno vremena provodi u kuhinji za svoj gušt

Trenutačno provodi vrijeme na Korčuli, a koliko mu to vrijeme i ovo ludilo od globalne pandemije dopušta, odlazi u prirodu po namirnice. Donosimo vam njegov recept za odličan pesto s mišancom, a vi možete ubaciti i šaku rikule, divljeg radiča ili medvjeđeg luka, ili do čega već možete doći.

Prvi recept koji je podijelio na društvenim mrežama bio je za marmeladu od plodova kaktusa, za koji bi vam trebalo dva sata branja plodova i isto toliko vremena za vađenje bodlji iz tijela i odjeće, zatim četiri sata čišćenja tih istih plodova pa tek potom kuhanje i uživanje u marmeladi. Zato nam je drago da nas je poštedio tih muka i s nama podijelio recept za ovo jednostavno i fino jelo.

Sastojci za 4 osobe:

250 g divlje mišance
3 režnja češnjaka
2 dl maslinova ulja
sol
papar
50 g orašida (lješnjaci, bademi, orasi...)

Mišanca je nešto što je svima dostupno, a uz malo rekreacije, lako dobavljivo. Blanširajte mišancu tri do četiri minute, ohladite je i procijedite. U posudu stavite mišancu, maslinovo ulje, češnjak i orašide pa sve dobro blendajte i začinite po guštu. Skuhajte tjesteninu i umiješajte prethodno pripremljen pesto. Kombinacija je super i s konzerviranom tunom ili slanom ribom, osim ako želite veganski obrok - u tom slučaju, naravno, biPRIVATNI ALBUM PRIVATNI ALBUM rajte tjesteninu bez jaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:27