Za mesne okruglice:
| 500 g fino mljevene govedine 1 žlica sitno nasjeckanog svježeg lišća korijandra 1 žlica sitno nasjeckanog svježeg peršinova lišća 2 češnja češnjaka, zdrobljenog u pastu 1 srednja glavica luka, sitno nasjeckana 1 žličica kurkume u prahu 1 žličica slatke crvene paprike u prahu 1 žličica čili papričice u prahu 1 žličica sitne morske soli 1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra 1/4 žličice kumina u prah 1/4 žličice začinske mješavine ras el hanout |
Za umak:
| 2 žlice maslinova ulja 1 glavica luka (100 g), sitno nasjeckana 1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan 400 g rajčica, oguljenih i sitno nasjeckanih 1 žlica grubo nasjeckanog svježeg lišća korijandra 1 žličica začinske mješavine ras el hanout 1 žličica đumbira u prahu 1 žličica smeđeg šećera 1 žličice harissa paste morska sol i svježe mljeveni crni papar prema ukusu |
Za finiš:
| 4 jaja 1 žlica grubo nasjeckanog svježeg lišća korijandra |

Sitno naribajte luk, s malo soli u mužaru izdrobite češnjak u pastu, nasjeckajte korijandar i peršin te sve to dodajte u zdjelu s mesom i preostalim začinima te rukama temeljito izmijesite. Za umak nasjeckajte luk i češnjak, pomiješajte s maslinovim uljem i stavite na dno tajina. Kuhajte na laganoj vatri pet minuta dok se ne uznoji, potom dodajte sitno nasjeckanu rajčicu i začine, dobro promiješajte i nastavite kuhati na srednjoj vatri sljedećih 10 minuta, povremeno miješajući drvenom kuhačom. Od mesne smjese među dlanovima oblikujte kuglice veličine oraha, u tajinu ih rasporedite ravnomjerno na dno preko umaka te ostavite da poklopljeno krčka oko 20 minuta, dok se umak ne zgusne. Potom žlicom između ćufti oblikujte četiri udubljenja i u njih nježno razbijte jaja, pazeći da pritom ne razbijete žumanjke pa tajin ponovno pokrijte poklopcem. Nakon dvije minute posipajte po svemu grubo nasjeckan korijandar i nastavite poklopljeno kuhati sve dok se bjelanjak ne stisne i posve ne pobijeli, a žumanjak pritom još uvijek ostane mekan te potom sve još toplo odmah iznesite na stol.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....