| 3 žlice maslinova ulja pola većeg patlidžana (350 g), nasjeckanog na kocke 250 g rajčice, oguljene i nasjeckane na sitne kocke 50 g tikvica, narezanih na sitne kocke 3 češnja češnjaka, sitno nasjeckanog 1 žlica sitno nasjeckanog svježeg korijandra 1 žličica slatke crvene paprike u prahu 1 žličica sitne morske soli 1/2 žličice kumina u prahu 1/4 žličica kajenskog papra u prahu 1 dl vode |

U lonac ili tavu na zagrijano ulje stavite sve sastojke, dobro promiješajte i pokriveno na srednje jakoj vatri kuhajte 25 minuta, dok povrće ne postane mekano (uz povremeno miješanje da se ne bi lijepilo za dno), a potom otklopljeno kuhajte još 5-10 minuta dok ne ispari sva tekućina. Poslužite toplo ili hladno uz kus-kus (treći put paren nad limunom) te sve ukrasite kriškama svježeg krastavca i crnim maslinama te posipajte sitno rezanim korijandrom ili peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....