MRZLO LJETO 2023.

Matcha ne mora završiti samo u vašoj šalici čaja, ubacite je ovo ljeto u sladoled!

Tražite li okus ove ledene slastice koji do sada niste isprobali, dajte priliku ovoj namirnici

Kada je dobro pripremljen, matcha čaj je pravi užitak, a osim u šalici ili čaši, može se naći i u kriški kolača ili pak u ledenom desertu poput ovog naše suradnice Slavice Šagolj. Tražite li još ovakvih odličnih ideja za ledeno osvježenje, pronaći ćete ih na poveznici.

image
Berislava Picek/Cropix

MATCHA SLADOLED
1 žlica matcha zelenog čaja u prahu
2 velika žumanjka
5 žlica šećera
200 ml punomasnog mlijeka
200 ml slatkog vrhnja
2 žlice tople vode

image
Berislava Picek/Cropix

U manju zdjelu stavite toplu vodu i u njoj otopite matchu te je stavite sa strane. U posudu stavite žumanjke i lagano ih izmiješajte pjenjačom. Žumanjcima dodajte šećer te sve pjenasto izmiješajte. Smjesi polako dodajte mlijeko uz neprestano miješanje. Stavite posudu na laganu vatru i zagrijte sastojke. Kad se smjesa malo zgusne, maknite posudu s vatre. Dno posude stavite u ledenu vodu kako bi se smjesa što prije ohladila. Dodajte smjesi matcha prah i sve lagano sjedinite. Sa strane slatko vrhnje izmiksajte u pjenasti šlag. Dodajte tučeno vrhnje u smjesu jaja i matche. Lagano uz pomoć lopatice miješajte da se sastojci sjedine. Ulijte smjesu u aparat za sladoled i slijedite upute za miješanje. Zatim ulijte smjesu u posudu s poklopcem za zamrzavanje. Prije serviranja ostavite preko noći u zamrzivaču.

Ovaj i brojne druge recepte za sladolede, slastice i razna ukusna jela pronađite u novom broju magazina Dobra hrana, uz koji svim čitateljima darujemo i Quick and Easy Kotanyi začinske mješavine!

image

Dobra hrana 6/2023

Fotografija Berislava Picek/Cropix, Naslovnica Vesna Veselić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:28