KLASIK

MEKSIČKI RUČAK: Pripremite chili con carne s kukuruzom, grahom i junetinom

U ovom jelu možete uživati na žlicu, a ostane li vam koja žlica i za dan nakon, umotajte ga u tortilje s dodacima po želji...
 Stockfood/Photocuisine

Priprema: 15 min
Kuhanje: 45 min
Porcija: 6

Trebat će vam:

800 g mljevene junetine
2 velike glavice luka
3 češnja češnjaka
2 žlice ulja
1 crvena paprika
2 žlice koncentrata rajčice
1 velika konzerva pelata rajčica
1 velika konzerva crvenog graha (480 g)
1 konzerva kukuruza (200 g)
500 ml temeljca (može iz kocke)
Kajenskog papra, mljevene crvene paprike
čili u prahu, sol i papar
šećer
Tabasco

Priprema:

Očistite luk, nasjeckajte ga i prodinstajte na tavi u malo ulja dok ne postane zlaćane boje. Dodajte sjeckani češnjak pa na kraju mljeveno meso. Dinstajte dok ne postane sive boje povremeno miješajući tako da ga usitnite. Očistite papriku, narežite je na komadiće i dodajte mesu. Dodajte koncentrat rajčice, a potom pelate koje ste prethodno malo usitnili nožem. Dinstajte, dodajte šećer, sol, papar, papriku, Tabasco, čili i kajenski papar. Zalijte temeljcem pa dinstajte na slaboj vatri 30-45 minuta povremeno zalijevajući temeljcem (mora biti poput guste juhe). Desetak minuta prije kraja kuhanja dodajte ocijeđeni grah i kukuruz. Ako je potrebno, dodajte još začina. Rijetku varijantu (s više temeljca) poslužite u tanjur, a ako prilikom pripreme dodate manje temeljca, smjesu možete koristiti kao nadjev za tortilje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2020 12:58