ŠTO KAŽETE NA OVO?

Mesne okruglice ovog puta napravite na malo drugačiji način i dodajte im neobičan dodatak

 Nadezhda_nesterova/Getty Images/istockphoto
Uz začine kao što su mljeveni kim i korijander ili peršin, mesnim okruglicama dodajte i đumbir te limun

Trebat će vam:

2 žlice sitno naribanog svježeg đumbira

3 češnja češnjaka, protisnuta

1 žličica mljevenog kima,dodatno za posluživanje

pola žličice mljevenog korijandera

500 g mljevene svinjetine ili puretine

120 g krušnih mrvica

½ šalice panko krušnih mrvica (ili koristite obične)

2 velika prstohvata svježeg korijandera ili peršina

2 žlice maslinovog ulja

250 g pelata

1 žličica soja umaka

4 mlada luka

1 limun

sol

Priprema:

Pripremite mesne okruglice, meso pomiješajte s 1 žlicom naribanog đumbira, kuminom, korijanderom i krušnim mrvicama, soli i korijanderom. Dobro izmiješajte i oblikujte manje kuglice. Na zagrijanoj tavici, na maslinovom ulju oko pet minuta termički obradite okruglice. Lagano protresite tavu da meso porumeni sa svih strana. Meso stavite na jedan kraj tave, na drugom lagano zapecite 1 žlicu naribanog đumbira oko minute pa dodajte pelate, žlicu soja sosa, sol, a zatim se sjedinite i desetak minuta pustite da se sve zajedno krčka. Kad je gotovo, ubacite narezani mladi luk, prelijte limunovim sokom, dodajte po želji još začina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 03:44