OPREZ! LJUTKASTO

Mesne okruglice ovog puta napravite od puretine pa ih poslužite uz rižu, evo recepta

 Lisegagne/Getty Images
Umjesto u umaku od rajčice, okruglice poslužite u malo drugačijoj varijanti

Trebat će vam:

450 g mljevene puretine

30 g krušnih mrvica

1 veliko jaje

2 žlice mješavine meksičkih začina (luk, češnjak, čili, kumin, paprika, origano…)

1 žlica maslinova ulja

1 srednji luk

2 paprike babure

sol i papar

250 ml pilećeg temeljca

1 žlica kukuruznog škroba

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C. Veliki lim obložite papirom za pečenje. U velikoj zdjeli pomiješajte puretinu, krušne mrvice, jaja i začine. Dobro izmiješajte i od smjese oblikujte 12 do 16 okruglica. Prebacite mesne okruglice u pripremljeni lim i pecite 20 do 25 minuta, dok ne porumene i ispeku se. U međuvremenu zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i papriku i pecite tri do pet minuta dok ne omekšaju i lagano ne zagore. Povrće posolite i popaprite. Otopite kukuruzni škrob u temeljcu i dodajte smjesu u tavu. Zakuhajte. Smanjite vatru i kuhajte dok se umak ne zgusne. Kada su mesne okruglice gotove, dodajte ih u tavu. Kuhajte svega par minute da se sve poveže. Poslužite s rižom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 21:09