CHIARIN TANJURIĆ

MINI DESERTI ZA MALE GURMANE: Zobene pločice s jagodama

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Željno sam iščekivala svibanj kako bih napokon mogla jesti jagode bez grižnje savjesti. Jedna sam od onih koja ih ne jede izvan njihove sezone, što u pravilu znači gotovo 10 mjeseci u godini, jer su zaista najukusnije i najplodnije u svibnju i lipnju.
260 g sitnih zobenih pahuljica
250 g zrelih banana
3 g praška za pecivo
prstohvat sitne himalajske soli
malo cimeta i vanilije
35 g cvjetnog meda
70 g badema u listićima
350-400 g svježih jagoda

Zagreb, 120418.
Zdrava jela od jagoda za djecu pripremila je Nastasja Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

110 g sitnih zobenih pahuljica stavimo u posudu, a od ostatka u blenderu napravimo brašno. Prebacimo zobeno brašno pahuljicama, a u blender stavimo banane s medom, cimetom, vanilijom i soli te napravimo gustu kremu. Dobro promiješamo kremu od banana sa zobenim pahuljicama, pa 2/3 smjese ravnomjerno utisnemo u četvrtasti silikonski kalup. Preko njih posložimo očišćene i narezane jagode te po vrhu pospemo i ponovno dobro utisnemo ostatak smjese od zobenih pahuljica pomiješane s bademima. Sve pečemo u pećnici zagrijanoj na 180° oko 35 minuta. Ohladimo prije rezanja pločica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 09:05