SJAJNA IDEJA

Mini pita od dizanog tijesta s kobasicama i graškom za idealan jesenski ručak

 Berislava Picek/Cropix
Kremasti nadjev od svježih kobasica i povrća na najljepši će se način sljubiti s jednostavnim dizanim tijestom...

Za mini pite s kobasicama trebat će vam:

500 g svježih kobasica
50 g maslaca
3 veće glavice luka srebrenca
250 g graška
češanj češnjaka
sol
papar
žlica senfa
prstohvat mljevene dimljene paprike
žlica svježe nasjeckanog vlasca

Za tijesto će vam trebati:

250 ml tople vode
pola kocke svježeg kvasca
žličica šećera
žličica soli
2 žlice maslinova ulja
oko 300 - 350 g glatkog brašna

Za premazivanje:

1 jaje
sezam

Priprema:

Najprije zamijesite dizano tijesto. U mlaku vodu stavite izmrvljeni kvasac i šećer, stavite sa strane i pustite da se zapjeni. U veću posudu stavite brašno i sol. Dodajte zapjenjeni kvasac i ulje. Umijesite glatko tijesto. Oblikujte ga u oblik kugle, stavite na pobrašnjenu podlogu, pokrijte čistom krpom i pustite da se tijesto udvostruči.

Dok se tijesto diže, pripremite glavni dio jela. U dublju tavu stavite maslac. Dodajte na manje komade narezanu kobasicu te je ispecite sa svih strana. Ispečenu kobasicu izvadite iz posude na tanjur. Na masnoću gdje se pekla kobasica dodajte na deblje trakice narezan luk i lagano ga popržite. Kad je luk malo ispržen, dodajte češnjak. Vratite pečene kobasice, zatim dodajte grašak i sve začine. Kratko popržite. Proces kuhanja možete nastaviti u toj posudi ili sastojke rasporediti u manje keramičke pekače.

Udvostručeno tijesto rasporedite na manje okruglice. Svaku rukama oblikujte u prutić dužine 15 cm i oblikujte prema želji. Smjesu kobasica, luka i graška prekrijte dizanim tijestom koje formirate u oblik čvora ili pereca.

Imajte na umu da bude promjera posude u kojoj ćete peći. Tijesto premažite razmućenim jajetom, pospite sezamom i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu. Pecite na 180 Celzijevih stupnjeva dok se tijesto ne ispeče, oko 20 -25 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:26