HRANA KOJA LJUBI PIVO

Mini tacosi s piletinom i avokadom

Healthy corn tortillas with grilled chicken, avocado, fresh salsa, limes on wooden board and beer in glasses over light grey marble table background, top view. Gluten-free, allergy-friendly concept
Getty Images/iStockphoto

Nešto drugačija meza za nezaboravna druženja uz dobru pivu i ukusne zalogaje!

Ovo tradicionalno meksičko jelo možete puniti sa mesom i povrćem po želji, a tortilje mogu biti kukuruzne ili pšenične. Opcija je bezbroj! San Servolo Indian pale ale, pale ale Varionice i Midnight Bell dark ale će savršeno ljubiti piletinu i povrće iz tacosa, a još bolje ubalžiti ljutinu ako ipak (u potpunosti opravdano!) pretjerate sa čili papričicom.

Trebat će vam:

400 g pilećeg filea
1 čili papričica
4 žlice maslinovog ulja
200 g tikvica
zelena salata
4 režnja češnjaka
1 luk
1 crvena paprika
1 avokado
pakiranje malih tortilja

Healthy corn tortillas with grilled chicken, avocado, fresh salsa, limes and beer in glass over blue wooden background, top view, square crop. Gluten-free, allergy-friendly, weight loss concept
Getty Images/iStockphoto
 

Priprema:

Piletinu izrežite na manje komade i izdinstajte ju na maslinovom ulju sa soli i paprom. Dodajte čili papričicu i protisnuti češnjak. Pred kraj dodajte na komade izrezane tikvice. Avokado ogulite i izrežite na trake. Tortilje stavite na grill tavu i pustite da lagano dobiju boju. Napunite ih smjesom od piletine, svokadom, salatom i paprikom. Poslužite uz umak po želji.

Izdvajamo

Iz drugih medija