Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 400 g mladog graška
- glavica luka
- 2-3 manje mrkve
- sol, papar
Priprema
1. korak
Na malo ulja prepržite luk i mrkvu koje ste sitno nasjeckali. Dodajte im opran i očišćen mladi grašak, promiješajte, posolite i popaprite.
2. korak
Pirjajte grašak u vlastitom soku desetak minuta i povremeno ga promiješajte. Zatim dodajte malo vode i nastavite ga pirjati dok ne omekša.
3. korak
Budući da je riječ o mladom grašku, pirjanje neće trajati dugo. Pazite da grašak ne ostane suh, odnosno dolijevajte vodu dok se pirja, ali ne previše. Ako je tekućine previše kad je grašak gotov, možete ga zgusnuti s malo vrhnja.
4. korak
Savjet: Ako za ručak ipak želite pojesti komad mesa, mladi grašak je odličan prilog uz pečenu piletinu. Čest je sastojak i raznih vrsta rižota, a ukoliko se još niste oporavili od teške, zimske hrane, napravite laganu juhicu od mladog graška i mrkve.
5. korak
U svakom slučaju, iskoristite ovo doba godine kad se prvi mladi grašak pojavi na tržnicama. Sladak je i mekan te prepun vitamina koji su neophodni za energiju, rad živčanog sustava i brz metabolizam. Njegov sok pomaže i oboljelima od celijaklije kako bi lakše apsorbirali hranu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....