Muffini od kokosa

Homemade zucchini and coconut muffins
 / Getty Images/iStockphoto

Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • šalica kokosova brašna
  • šalica mljevenih lješnjaka plus pola šalice grubo nasjeckanih za ukras
  • šalica glatkoga pšeničnog brašna
  • dva jaja
  • 1/2 šalice maslinova ulja
  • 1/2 šalice šećera
  • žličica praška za pecivo
  • malo soli
  • korica naribanog limuna
  • pola šalice tekućeg jogurta ili mlaćenice

Priprema

1. korak
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih. Pripremite silikonske kalupe ili metalne obložite maslacem i brašnom ili u njih stavite “košuljice” za muffine.

2. korak
Jaja istucite sa šećerom dok se smjesa ne udvostruči i postane pjenasta. Pomiješajte brašno, lješnjake i kokos. Dodajte prašak za pecivo, sol i naribanu limunovu koricu.

3. korak
Umiješajte suhu smjesu u jaja. Dodajte i ulje i jogurt, pa miješajte dok ne postane kompaktno. Ako je presuho, dodajte još malo jogurta, a ako je prevlažno, dodajte brašno. Smjesom napunite kalupe za pečenje.

4. korak
Pospite smjesu nasjeckanim lješnjacima i naribanom koricom limuna ili naranče. Pecite oko 20 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 01:40