DANAS ZA RUČAK

NA RUČKU KOD MARIJE UJEVIĆ: Pečeni teleći bubrežnjak

 Damjan Tadić / HANZA MEDIA
Uvijek skuhaj kao da će ti na ručak doći kraljevi i carevi!
Uvijek skuhaj kao da će ti na ručak doći kraljevi i carevi!

Sastojci:

1,5 kg telećeg bubrežnjaka
bijeli ocat
voda
ulje
sol

Zagreb, 170418.  
Pod zidom 4.
Kiparica Marija Ujevic Galetovic spremila je rucak za svoje prijatelje.
Na fotografiji: meso.
Foto; Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / HANZA MEDIA

Posoliti teleći bubrežnjak, preliti ga bijelim octom i vodom u omjeru pola pola i peći oko 20 minuta. Izvaditi ga iz pećice, oprati i ponovno staviti u pećnicu. Peći sat o pol na temperaturi 180 stupnjeva C. Servirati s varencem od vrhnja i varivom od mrkve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2025 20:14