FORKING CROATIA

NA VRH VILICE: Tradicionalni bribirski prisnac na nešto drugačiji način!

Naša Kasandra, inače autorica bloga Forking Croatia je u potrazi za uskrsnim receptima naišla na ovaj bribirskog prisnaca koji ju neodoljivo podsjeća na goranski nadjev.
 Zvonimir Ferina

Brašno, sir, jaja i punomasno vrhnje najčešći su sastojci ovog tradicijskog recepta, a Kasandra mu je dodala svježi mladi luk i slaninu. Njen odabir sira je bio škripavac, a vi ga možete zamijeniti svojim omiljenim. Također, pekla ga je u kalupu za kuglof, a vi svoj možete peći u običnom protvanu ako vam je tako draže. U svakom slučaju, najvažnije je da bude neodoljivo ukusan i podsjeti vas na neka starija i tradicionalnija vremena.

Zvonimir Ferina
 

Evo što će vam trebati:

10 jaja
sir škripavac
0,5 kg slanine i/ili šunke
pola vezice mladog luka (ili cijela vezica ako cijeli prisnac radite s lukom)
sol, papar
kvasac (prvi put ikad sam koristila suhi kvasac)
brašno po potrebi

 

Zvonimir Ferina

Cijeli recept pročitajte OVDJE!

Zvonimir Ferina
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. prosinac 2020 16:48