Nachosi s mljevenim mesom, sirom i jalapeño papričicama
Trebat će vam:
300 g mljevene junetine
1 žlica maslinova ulja
1 manji crveni luk (sitno nasjeckan)
1 češanj češnjaka (sitno nasjeckan)
1 žličica dimljene crvene paprike
sol i papar prema ukusu
200 g naribanog sira cheddar
150 g tortilja čipsa
1 jalapeño papričica (narezana na tanke kolutiće)
svježi korijander ili peršin za posipanje
kiselo vrhnje (opcionalno, za posluživanje)
Priprema:
U tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte nasjeckani luk. Pirjajte 2-3 minute dok ne omekša, zatim dodajte češnjak i kratko promiješajte. Ubacite mljevenu junetinu, začinite dimljenom paprikom, solju i paprom te pržite 7-8 minuta, dok meso ne bude posve pečeno i lagano zapečeno. Na lim za pečenje obložen papirom za pečenje ravnomjerno rasporedite tortilja čips. Preko čipsa rasporedite mesni nadjev, zatim pospite naribanim sirom i narezanim jalapeño papričicama. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C (gornje i donje grijanje) i pecite 8-10 minuta, dok se sir ne otopi i lagano ne zapeče. Po vrhu pospite svježe nasjeckani korijander ili peršin.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....