Brza meksička poslastica

Nachosi s bogatim mesnim nadjevom, topljenim sirom i svježim korijanderom odlična su opcija za ručak

Zlatno pečeni nachosi s bogatim mesnim nadjevom, topljenim sirom i pikantnim jalapeñom prava su poslastica koja se priprema za tren oka – idealna za brzu večeru ili neformalno druženje.

Nachosi s mljevenim mesom, sirom i jalapeño papričicama

Trebat će vam:

300 g mljevene junetine

1 žlica maslinova ulja

1 manji crveni luk (sitno nasjeckan)

1 češanj češnjaka (sitno nasjeckan)

1 žličica dimljene crvene paprike

sol i papar prema ukusu

200 g naribanog sira cheddar

150 g tortilja čipsa

1 jalapeño papričica (narezana na tanke kolutiće)

svježi korijander ili peršin za posipanje

kiselo vrhnje (opcionalno, za posluživanje)

Priprema:

U tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte nasjeckani luk. Pirjajte 2-3 minute dok ne omekša, zatim dodajte češnjak i kratko promiješajte. Ubacite mljevenu junetinu, začinite dimljenom paprikom, solju i paprom te pržite 7-8 minuta, dok meso ne bude posve pečeno i lagano zapečeno. Na lim za pečenje obložen papirom za pečenje ravnomjerno rasporedite tortilja čips. Preko čipsa rasporedite mesni nadjev, zatim pospite naribanim sirom i narezanim jalapeño papričicama. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C (gornje i donje grijanje) i pecite 8-10 minuta, dok se sir ne otopi i lagano ne zapeče. Po vrhu pospite svježe nasjeckani korijander ili peršin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 08:11