POSEBNA INSPIRACIJA

Nadahnuti Mate Janković podijelio urnebesan recept: ‘Čekam manekenke i kuham tjesteninu‘

 Marko Miscevic/Cropix
Poznati chef s fanovima na Facebooku podijelio je neobičan recept za tjesteninu s kozicama popraćen urnebesnim uputstvima

Vrhunski kuhar i promotor odlične gastronomije, Mate Janković, ujedno i jedan od omiljenih televizijskih chefova, svoje pratitelje, koje naziva sretnicima, često razveseli duhovitim receptima. Ovaj put je u pripremi tjestenine s kozicama nadmašio sam sebe.

"Opet ja pretvaram ovu stranicu u bastion znanja i široke ruke dijelim. Bacam na vas znanje k'o što su nekad karanfile na Tita u nekoj Afričkoj vukojebini. Takav sam, skroman, samozatajan samaritanac u misiji širenja znanja. Poput Yode, al' višeg, manje zelenog, sa sličnim pravopisom i sitnijim ušima, ne mogu pomicati stvari umom, živjeti 300 godina i nemam light sabre. Ok, falio sam, nisam k'o Yoda, više Jar Jar Binks. Danas, sokolovi moji, radimo tjesteninu s kozicama. Jadranskim. Jer sam u lovi. Recept je brz poput Lex Agrokora i oslobađajućih presuda za članove stranke na vlasti", spektakularno Janković najavljuje recept.

image
Facebook

"Dajem vam alat da budete dominantni u kuhinji života. Budi Schwarzenegger kuhanja, reci Hasta la vista baby i raznesi to jelo, nek svi skaču ushićeni oko tebe. Budi omiljen, budi u centru pažnje. Ne budi kao onaj lik koji na tulumima prepričava boju i teksturu svoje stolice i pokazuje dužinu cijevi kojom su ga nafilali na kolonoskopiji. Dominiraj", poziva poznati chef i objašnjava da je za konačni rezultat bitno pomno planirati 'poput diše JANAF-a koji si je kupio grobnicu'.

Kaže da kuha tjesteninu bez glutena jer 'čeka auto pun manekenki koje ne jedu gluten', a obećava svima koji će iskušati recept da će tjestenina biti sexy i sočna, 'k'o da opisuješ fotku Samanthe Fox iz Brava 1987.'

Njegova urnebesna objava nasmijala je pratitelje, kojih na Facebooku ima više od 65.000, a jedna obožavateljica ga je zamolila da skuha kod nje doma.

image
Marko Miscevic/Cropix

"Toliko se uživim u čitanje objašnjenja kraj slika, da pojma nemam što je bilo na slici i koje se jelo pripremalo. I tako svaki put", priznala je druga.

U nastavku, dakle, donosimo Jankovićev recept za tjesteninu s kozicama uz njegova uputstva koja je pisao očito iznimno inspiriran.

1. "Dakle, krenemo nježno masteći tavu maslinovim uljem. Budući da sam lijep, pametan, uspješan i popularan kao Jole te sam bio na TV-u 2012. imam top ulje. No, dosta o mojim prednostima i genijalnim karijernim izborima, vratimo se dinstanju luka na umjerenoj temperaturi. Stavimo malo češnjaka rezanog na listiće. Od samog mirisa bradavice stvrdnu. Jesam vam zasrao večer, ha? Zamišljajte tu scenu, što mislite da je ovaj recept j**eno besplatan?", započeo je Janković.

image
Facebook

2. "Dodamo rajčicu. Stavimo je više jer smo u lovi. Rajčica je bling tjestenine. Miješamo to i razmišljamo o životu. O ljubavi, o tome kako u Radničkoj fronti nema niti jednog radnika, o čarobnom svijetu kugličnih ležajeva. Miješamo. Dodamo riblji temeljac ili vodu, jaglaci moji. Dodamo ljubav. Al' puno ljubavi, iskonske, kao i kod pjesama Krankšvestera", nastavio je chef u nešto razdraganijem tonu.

image
Facebook

3. "Dodamo bijelo vino, nešto konzumno, ne ku**ite se previše, niste gradonačelnik Nove Gradiške (očekujem atak poštenog malog čovjeka). Uzmite nešto litarsko, al' da nije od strica iz kanistera Ina Delta 5 za koje morate reći da je super, a zapravo je j**eni klistir. Ne trošite puno, ali ne budite cheap", savjetuje.

image
Facebook

4. "Ja obično stavim kozice sada, ne volim ih dugo kuhati jer gumiraju. Sad će se naći neki rođo koji će reći 'j**ate kuvaru, k**ac ti moj znaš, triba koz'ce popržit i na malo vina i manistru'", piše chef, pa nastavlja: "I dok se ja, eto prepirem s imaginarnim rođom kojeg sam stvorio u glavi, umak se krčka. Solimo. Paprimo. Kap Tabasca. Ili ne", poentira Janković dodajući da si jelo svak treba začiniti po volji.

image
Facebook

5. "Dok čekam auto pun manekenki koje ne jedu gluten, stavljam vodu za tjesteninu koju ne kuham do kraja već samo do cca 70% i stavljam ju u umak i dokuhavam", nastavlja.

image
Facebook

6. "Dodam na samom kraju tikvice da ostanu fine i hrskave. 'Mato j**em l' t' ned'lju, jesi ga zasra, k**ac si ti od kuvara', odjekuje, bacaju se Xiaomi uređaji u kanalizacije i more diljem lijepe naše. Skužajte, nisan kriv šta me pratite. E", zaključuje Mate objašnjavajući ovaj korak svima onima kojima se možda ne dopada.

image
Facebook

7. "I tu je konačni rezultat. Sexy i sočna, k'o da opisuješ fotku Samanthe Fox iz Brava 1987., a ne tjesteninu. Nadam se da sam unio malo ljepote u kućanstva Žuje u frižideru i Škore na kazeti. Nadam se da ćete uživati u pripremi ovog predivnog jela i da ćete naučiti djecu spremiti isto", zaključuje Janković, zaželjevši svim fanovima dobar tek.

image
Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 18:19