VRIJEME JE ZA BURGERE

NAJBOLJI PRILOZI ZA BURGERE: Prženi luk

 Berislava Picek / Hanza Media
Roštiljamo!
4 komada luka
500 ml suncokretovog ulja
500 g svinjske masti
200 g oštrog brašna

Zagreb, 220916.
Domace grickalice pripremila je Mateja Domitrovic, urednica u Dobroj hrani. 
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Ulje i mast zagrijati do temperaturu od 180 stupnjeva. Luk očistiti i rezati ga na debljinu od 2 milimetra (za to se može koristiti mandolina ili mesoreznica). Luk uvaljati u oštro brašno,dobro ga otresti te pržiti uz povremeno prevrtanje do zlatno žute boje. Ocijediti ga na upijajučem papiru i vrućeg posoliti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 11:43