A OD KOJIH BOLI GLAVA

NAJBOLJI RECEPTI PROTIV MAMURLUKA: Palfijev morski curry

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Dan nakon jučer...

500 g repa grdobine
200 g kozica
300 g škampi
200 g liganja
50 g češnjaka
50 g čili papričice
25 g đumbira
150 g mrkve
200 g luka
150 g stabljičastog celera
250 g umaka od rajčice
250 ml kokosovamlijeka
50 g curry miksa
40 g maslaca
40 ml maslinova ulja
300 g jasmin riže
sol
papar

Zagreb, 251119.
Hrana nakon slavlja: Chefovi Marko Palfi i Matija Bogdan pripremili su 3 savrsena jela nakon slavljena. Tortilju, curry s morskim plodovima, pohani picek s tjesteinom s sirom.
A Anita Saric urednica na webu Dobre hrane  priprmila je hamburger od sarme i burek s pecenom piletinom.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Meso grdobine skinite s kosti i maknite vanjsku opnu pa narežite na veličinu jednog zalogaja. Škampe i kozice očistite od ljuski. Kost grdobine i ljuske od škampi i kozica iskoristite za temeljac. Lignju počistite i narežite na tanke trakice. Rastopite maslac s maslinovim uljem, dodajte curry prah i lagano tostirajte začine, dodajte sjeckani đumbir i češnjak sotirajte desetak minuta. Dodajte luk, mrkvu i celer i sotirajte sljedećih dvadesetak minuta da se povrće lijepo karamelizira. Dodajte potom i umak od rajčice, kokosovo mlijeko te riblji temeljac i kuhajte petnaestak minuta. Ovako pripremljen curry može se blendati da bude gladak ili ostaviti da bude rustikalan. Ribu, škampe i kozice ubacite u kipući curry i poširajte 3 do 5 minuta. Trakice liganja prepržite desetak sekundi na vreloj tavi. Curry servirajte s kuhanom jasmin rižom, a trakice liganja stavite na vrh. Na samom kraju dodatno začinite s malo čili papričice i korijanderom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:24