KAKVO OTKRIĆE!

Najmekši kruh možete napraviti i u blenderu, za pripremu vam neće trebati čak ni brašno

 ChefSteps YouTube
Radi se od riže, vode, ulja, soli, šećera i kvasca, a rezultat je najmekši kruh koji možete zamisliti

Obožavamo domaći kruh no ponekad nas dugotrajna priprema i čekanje da se tijesto digne odvuku od ideje kućne pripreme. Upravo nas je zato posebno zainteresirao video na YouTube kanalu ChefSteps u kojem je detaljno pojašnjeno kako napraviti jednostavan kruh iz blendera od sastojaka koje vjerojatno već imate u smočnici.

Kruh se, naime, radi od riže koju je najprije potrebno namočiti u vodi oko 30 minuta kako bi postala mekša i prozračnija. Jednom kada je namočite, procijedite je, a zatim ubacite u blender s još malo vode, ulja po želji, soli, šećera i kvasca. Pripazite samo da u kombinaciju ne ubacite previše soli kako ne bi umanjila djelovanje kvasca. Također, iz pripreme možete izbaciti ulje, no u tom ćete slučaju dobiti zbijeniji i žilaviji kruh.

Nakon što ste sve ubacili u blender, miksajte tek toliko da dobijete kremastu smjesu poput one u videu. Miksate li prekratko, sastojci se neće uspjeti povezati i nećete uspjeti dobiti lijepu, spužvastu teksturu kruha, dok će predugo miksanje rezultirati previsokom temperaturom koja bi mogla naštetiti kvascu, a tijesto bi moglo biti gumeno.

Smjesu zatim možete prebaciti u klasičan kalup za kruh ili čak u kalup za muffine koje ste prethodno premazali uljem i obložili papirom za pečenje. Poprskajte je s malo vode i pustite da se kratko diže, oko 20 do 30 minuta. Ubacite ih u pećnicu na 180-190 stupnjeva, na dno stavite posudu s vrućom vodom kako bi para neprestano kružila i pratite proces pečenja. Kada poprimi zlatnu boju, mekani i najjednostavniji kruh je gotov. Poslužite ga uz omiljene namaze za doručak ili napravite sendvič.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 10:59