BATACI S GRILA

Nakon ove ljutkaste piletine svi ćete oblizivati prste, osobito ako je ispečete na roštilju

 Lisegagne/Getty Images
Količine začina lako prilagodite vlastitom ukusu, no ako volite ljutu hranu, onda ćete obožavati ove mesne zalogaje

Primamljiva kombinacija harisse, meda i limunovog soka s tek malo soli bit će dovoljna da se oblizujete nakon ovih ukusnih bataka. Ako ste osjetljivi na ljutinu, smanjite količinu harisse i pojačajte med, a za svaki slučaj preporučujemo da imate malo jogurta uz sebe dok jedete ili da ove batke poslužite uz kremasti umak na bazi grčkog jogurta.

image
Lisegagne/Getty Images

Trebat će vam:

8 pilećih bataka

sol
maslinovo ulje
¼ šalice harissa paste
3 žlice limunovog soka
2 žlice meda
salata po izboru

Priprema:

Osušite batke papirnatim ručnicima. Pomiješajte ulje, limunov sok, harissu, med i sol dok se ne sjedine. Ubacite pileće batke u zdjelu sa začinima i miješajte dok batci ne budu dobro prekriveni. Ostavite sa strane da se mariniraju jedan sat. Zagrijte pećnicu na 220 °C. Batke premjestite u lim koji ste obložili papirom za pečenje pa pecite u zagrijanoj pećnici 20 minuta. Okrenite batke, a zatim pecite još 20 minuta ili dok pileća koža i marinada ne potamne i karameliziraju se. Poslužite uz salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 08:55