BATACI S GRILA

Nakon ove ljutkaste piletine svi ćete oblizivati prste, osobito ako je ispečete na roštilju

 Lisegagne/Getty Images
Količine začina lako prilagodite vlastitom ukusu, no ako volite ljutu hranu, onda ćete obožavati ove mesne zalogaje
Količine začina lako prilagodite vlastitom ukusu, no ako volite ljutu hranu, onda ćete obožavati ove mesne zalogaje

Primamljiva kombinacija harisse, meda i limunovog soka s tek malo soli bit će dovoljna da se oblizujete nakon ovih ukusnih bataka. Ako ste osjetljivi na ljutinu, smanjite količinu harisse i pojačajte med, a za svaki slučaj preporučujemo da imate malo jogurta uz sebe dok jedete ili da ove batke poslužite uz kremasti umak na bazi grčkog jogurta.

image
Lisegagne/Getty Images

Trebat će vam:

8 pilećih bataka

sol
maslinovo ulje
¼ šalice harissa paste
3 žlice limunovog soka
2 žlice meda
salata po izboru

Priprema:

Osušite batke papirnatim ručnicima. Pomiješajte ulje, limunov sok, harissu, med i sol dok se ne sjedine. Ubacite pileće batke u zdjelu sa začinima i miješajte dok batci ne budu dobro prekriveni. Ostavite sa strane da se mariniraju jedan sat. Zagrijte pećnicu na 220 °C. Batke premjestite u lim koji ste obložili papirom za pečenje pa pecite u zagrijanoj pećnici 20 minuta. Okrenite batke, a zatim pecite još 20 minuta ili dok pileća koža i marinada ne potamne i karameliziraju se. Poslužite uz salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 16:16