UZ RIBU

Namaz od pečenih paprika i lješnjaka Ane Ugarković

 Berislava Picek / CROPIX
Ovaj namaz je inspiriran tradicionalnim katalonskim romesco umakom koji se (u malo rjeđem izdanju) u Kataloniji najčešće poslužuje uz ribu.

Trebat će vam:

200 g pečenih paprika (očišćenih)
50 g lješnjaka
2 kriške kruha francuza
2 režnja češnjaka
1/2 žličice čilija
2-3 žlice kvasine
sol
75 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja

Berislava Picek / CROPIX

Priprema:

Lješnjake tostirajte u pećnici na 180°C, osam do deset minuta. Dok su još vrući stavite ih u čistu kuhinjsku krpu i dobro istrljajte da skinete što više kožice. Kriške kruha premažite maslinovim uljem i prepecite u pećnici na 180°C, desetak minuta. U blenderu miksajte čili, lješnjake, prepečeni kruh, češnjak, papričicu, ocat i sol. Miksajući, dodavajte maslinovo ulje dok ne dobijete željenu gustoću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:17