ISPROBALI SMO

Napokon smo testirali recept za jaja koja su totalni hit, evo zašto bismo ovo ponovili

 Privatna Arhiva/
Ovo jelo može biti gotovo u pet minuta, a napraviti ga možete za brzi doručak ili jednostavan gablec na poslu

Kada u Google ukucate pojam "breakfast tortilla", tražilica će vam izbaciti nekoliko različitih, a zapravo dosta sličnih ideja za jednostavan doručak koji, logično, uključuju jaje i tortilju. Takvi su recepti na društvenim mrežama posljednjih mjeseci ogroman hit. Tako smo najprije gledali videe u kojima se tortilje pripremaju tako da se podijele na četiri jednaka dijela, na svaki se stavi jedna vrsta nadjeva te se preklapaju, imali smo i tortilja rolice, a sada imamo i tortilja quesadille s jajima i dodacima po želji koje nose naziv - egg wrap tortilla.

Nakon što su nam pri redovnom pregledu Instagrama nekoliko dana zaredom iskakali upravo video recepti za posljednji navedeni hit, odlučili smo ga isprobati sami. Riječ je, dakle, o prilično jednostavnom jelu koje se radi tako da se u tavu najprije stave umućena jaja, na njih se dodaje tortilja, a zatim se sve zajedno kratko peče, preokrene te se obogati dodacima po želji. Najčešći je sir, a kombinaciji možete dodati i različito svježe ili pirjano povrće, tunu, šunku, kratko obrađeni tofu... Naravno, ako imate više vremena, dodatke na tavi možete pržiti i prije dodavanja jaja.

Mi smo se odlučili za najjednostavniju varijantu pa na malo zagrijanog maslinova ulja dodali jedno umućeno jaje, prekrili ga tortiljom, zapekli, preokrenuli, a zatim dodali listić goude, avokado s malo limunova soka, soli i paprom, svježu sitno sjeckanu rajčicu i mizuna salatu. Tortilje su nakon pečenja postale hrskave, sir se otopio i u kombinaciji s jajem i avokadom stvorio kremasti element, a povrće onaj osvježavajući. Preklopili smo ih na pola i narezali na četiri jednaka dijela, kako bi tortilje bile što jednostavnije za uživanje.

image
Privatna Arhiva/

Postupak smo ponovili s drugim jajem i napravili obrok za dvije srednje ili jednu jako gladnu osobu. Pri posluživanju, tortilje možete dodatno začiniti majonezom (naša preporuka je kewpie majoneza koja ima blago kiselkastu notu), srirachom ili je poslužiti uz grčki jogurt.

Cijelo jelo gotovo je u 5 minuta, ako prethodno pripremite sve sastojke, nema previše nereda jer sve zapravo radite u istoj tavi, a može biti i odličan način za potrošiti ostatke iz hladnjaka, kada vam, primjerice, ostane pola rajčice, pola umućenog jaja kojim ste premazivali peciva ili šaka salate.

image
Privatna Arhiva/

Dobra je ideja i za ponijeti na posao, no u tom slučaju, ako tortilju s jajem pripremljenu na ovaj način spremite u posudu s poklopcem, ona više neće biti hrskava izvana pa i to svakako imajte na umu. Ipak, budući da je priprema brza i jednostavna, napraviti je možete čak i prije posla i preskočiti burek, burger ili pizzu iz dostave, koju biste inače naručili u slučajevima kada dan ranije ne stignete napraviti kakav hranjiviji i bolji obrok. S obzirom na sve navedeno, ovo jelo svakako ćemo ponoviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:08