SVE ŠTO VAM DANAS TREBA

Napravili smo ovaj predobar biskvit kolač s voćem za koji vam ne trebaju jaja, ali niti mikser. Ponovili bismo ga!

Pronašli smo dobar recept za biskvit kolač s voćem, isprobali ga s breskvama i ispao je top

Ovih smo dana na portalu Food52 naletjeli na recept za, kako ga nazivaju, buckle s borovnicama, a riječ je zapravo o prejednostavnom biskvit kolaču za koji vam nije potreban mikser, više od jedne posude i kalupa za pečenje, pa čak niti jaja. Priprema je toliko jednostavna da se u pečenje mogu upustiti čak i najveći amateri u kuhinji, a rezultat je prilično ukusan, sočan kolač kojeg ćemo, vjerujemo, uskoro ponoviti.

Od sastojaka će vam trebati samo maslac, brašno, prašak za pecivo, šećer, mlijeko, sol i borovnice, a mi smo, u nedostatku ljubičastih bobica, ovog puta posegnuli za breskvama. Postupak uopće nije kompliciran; najprije otopite maslac u posudi u kojoj ćete kolač peći, zatim u sve to dodajte smjesu pa pospite voćem. Ubacite u pećnicu na nešto manje od sat vremena i spremni ste za uživanje. Odličan je kad je još vruć, uz kuglicu sladoleda, no bit će dobar i kada se ohladi.

Važno je spomenuti kako je u pitanju prilično rustikalan kolač pa imajte na umu da će vam za posluživanje od tanjura korisnije biti zdjelice. Naime, iz kalupa se u nepravilnim oblicima vadi žlicom.

Recept prenosimo s portala Food52, za koji ga je kreirala Vallery Lomas. Potražite ga u nastavku.

Trebat će vam:

113 g maslaca

125 g brašna

2 žličice praška za pecivo

200 grama šećera (količinu možete i smanjiti)

240 ml mlijeka

1 žličica soli

150 g svježih ili smrznutih borovnica (ili drugog voća po želji)

Sladoled od vanilije (za serviranje)

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Maslac stavite u posudu za pečenje (najbolje duguljastu za kruh) i stavite u pećnicu. Kada se maslac otopi, izvadite posudu iz pećnice. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, mlijeko i sol. Ne trebate miješati predugo, bit će sasvim u redu ako u smjesi ostane koja grudica. Ulijte smjesu u kalup s otopljenim maslacem i lagano pomiješajte. Ne morate miješati previše. Pospite borovnicama ili drugim voćem po želji i pecite 50 do 60 minuta, dok ne poprimi zlatnu boju sa svih strana. Kolač kratko ohladite pa poslužite još toplo s kuglicom sladoleda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 11:40