ODMAK OD KLASIKE

Napravite aromatičan janjeći šiš, odlično se slaže uz umak od jogurta i lepinje

 From_my_point_of_view/Getty Images/istockphoto
Umjesto klasičnih ćevapa, ovih dana bacite se na pripremu predobrog, aromatičnog janjećeg šiša

Trebat će vam:

500 g mljevene janjetine

pola luka

30 g krušnih mrvica

2 režnja češnjaka

2 žlice svježeg korijandera

2 žličice kumina

2 žličice korijandera

2 žličice paprike

1,5 žličica cimeta

1 žličica kajenskog papra

1,5 žličice soli

pola žličice crnog papra

200 ml grčkog jogurta

1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

1 režanj češnjaka

1 žličica kumina

1 žlica limunovog soka

prstohvat soli i papra

somun za posluživanje

salata po izboru

Priprema:

Pomiješajte jogurt, maslinovo ulje, zdrobljeni režanj češnjaka, kumin, limunov sok i sol i papar pa ih ostavite u hladnjaku najmanje 20 minuta da se okus razvije. Naribajte luk u zdjelu. Dodajte meso, usitnjeni češnjak i začine pa dobro promiješajte rukama. Meso vlažnim rukama razdijelite na osam jednakih komada i na štapićima oblikujte meso u osam ražnjića. Zagrijte pola žlice ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Kuhajte u serijama ukupno pet minuta, okrećući da ravnomjerno posmeđe. Kada je sve pečeno, poslužite uz umak od jogurta, kruh ili lepinju i salatu po izboru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. veljača 2024 21:26