PROBAJ OVO

Napravite bogati brudet s grmaljima i škrpunima po receptu chefa Vjeke Bašića

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Pripazite, brudet se nikad ne miješa, dovoljno je tek protresti zdjelu u kojoj se kuha

Trebat će vam:

6 grmalja
1 kg ribe škrpuna (bodeč, škarpoč, škrpoć…)
2-3 žlice maslinova ulja
stabljika divljeg poriluka
3 veća luka
5 rajčica
2-3 žlice domaćeg octa
žlica crvene slatke paprike
žličica čili po želji
200 ml umaka od rajčice
500 g krupne tjestenine

Priprema:

U plitkom loncu zagrijte maslinovo ulje u koje ste ubacili stabljike divljeg poriluka što raste na obali. Dodajte krupno narezani luk i sve skupa pirjajte. Izvadite stabljike van iz lonca pa ubacite usitnjenu rajčicu i ribu te podlijte vinom i temeljcem te dodajte ocat. Dodajte malo crvene slatke paprike i po želji čilija te pustite da na jakoj vatri krčka 30 minuta bez miješanja dok se umak ne reducira. Dodajte prerezane grmalje, kao i umak od rajčica te još malo kuhajte. Sa strane skuhajte tjesteninu i ubacite u lonac s brudetom. Pustite da 7-8 minuta jelo odmara prije serviranja.

Savjet!

Brudet se nikada ne miješa kuhačom jer se tako uništi riba, nego se priprema na jakoj vatri koja svojom toplinom miješa ulje i vodu, čemu možete pomoći povremenim protresanjem lonca.

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix
image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 16:37