KLASIK S POMAKOM

Napravite bogato, zasitno i kremasto varivo s keljem, kobasicom i krumpirom

 Bhofack2/Getty Images/istockphoto
Umjesto klasičnog kelj variva, skuhajte kremastu varijantu koja bi vrlo lako mogla postati jedan od favorita na žlicu
Umjesto klasičnog kelj variva, skuhajte kremastu varijantu koja bi vrlo lako mogla postati jedan od favorita na žlicu

Trebat će vam:

1 luk

2 mrkve

3 manja krumpira

1 manja glavica kelja

1 par svježih kobasica

1 žlica kiselog vrhnja

1 žličica crvene paprike

1 lovorov list

sol i papar

ulje

Priprema:

Na malo ulja pirjajte najprije sitno nasjeckani luk, dodajte kobasicu koju ste izvadili iz crijeva, sitno nasjeckanu mrkvu, a zatim i na kockice narezani krumpir. Pirjajte 10-ak minuta. Podlijte temeljcem ili vrućom vodom, začinite crvenom paprikom i ubacite lovorov list. Dodajte sol i papar. Pustite da se kuha 20-ak minuta ili dok povrće ne omekša, a zatim dodajte na komadiće nasjeckane listove kelja. Kuhajte 5 minuta. Izvadite dio povrća i tekućine (4 - 5 žlica), izblendajte, dodajte žlicu kiselog vrhnja, sve dobro pomiješajte i vratite u juhu. Dodatno začinite prema potrebi i poslužite uz tostirani kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 20:15