OBOŽAVAMO MINESTRONE

Napravite bogatu, gustu i zasitnu juhu s proljetnim povrćem, tjesteninom i grahom

 /Shutterstock
Na kraju ne zaboravite pokapati s još malo maslinova ulja i posipati naribanim parmezanom

Trebat će vam:

3 žlice maslinova ulja

1 luk

1 režanj češnjaka

2 mrkve

2 komada celera

sezonsko povrće po želji (kelj, grašak, čak i šparoge)

1 krumpir

100 g kuhanog graha

tjestenina ili riža

1,5 litra temeljca

ribani parmezan i začinsko bilje

sol i papar

Priprema:

U većoj posudi najprije zagrijte maslinovo ulje. Dodajte sitno sjeckani luk, a zatim i češnjak. Pirjajte oko pet minuta uz stalno miješanje. Pripazite da češnjak ne zagori. Dodajte sitno sjeckanu mrkvu i celer. Pirjajte još nekoliko minuta. Dodajte ostatak povrća, ali pazite da najprije dodajete povrće koje se kuha dulje. Dodajte i krumpir nasjeckan na kockice. Dodajte grah i rižu ili tjesteninu. Kuhajte dok ne zavrije, a zatim smanjite vatru i kuhajte još 15 minuta, dok krumpir i mrkva ne omekšaju, a tjestenina ili riža ne budu dovoljno kuhane. Začinite soli i paprom te dodajte začinsko bilje po želji. Na kraju pokapajte s još malo maslinova ulja i naribajte parmezan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:04