SENDVIČ KEKSI

Napravite brze kekse s espressom i kakaom pa ih spojite kremom od sira i kave

 Berislava Picek/Cropix
Razmislite i o tome da se pozabavite ukrašavanjem i pretvorite ove kekse u slatke Halloween zalogaje

Za tijesto:

300 g glatkog brašna
1 žlica kakaa
pola žličice praška za pecivo
prstohvat sode bikarbone
prstohvat soli
100 ml mlijeka
1 žlica instant espresso praha
1 žličica ekstrakta od vanilije
200 g omekšalog maslaca
100 g šećera u prahu
1 veliko jaje

Za kremu:

180 g sira mascarpone
70 g krem sira
90 g šećera u prahu
1 žlica ohlađene turske kave
1 žličica instant espresso praha

Priprema:

Postupak započnite pripremom tijesta. U posudu stavite omekšali maslac i šećer u prahu te dobro izmiješajte. Dodajte jaje. Prah instant kave otopite u mlijeku i dodajte smjesi. Zatim dodajte ekstrakt vanilije i jedan po jedan suhi sastojak. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Tijesto za kekse je srednje gustoće, neka vas to ne brine. Posudu za pečenje prekrijte papirom za pečenje. Žlicom za sladoled vadite smjesu i stavljajte na podlogu na kojoj ćete ih peći. Ostavite dosta razmaka jer će se smjesa raširiti. Pecite u zagrijanoj pećnici 12 do 14 minuta na 175 stupnjeva. Ohlađene kekse spojite kremom. U posudu za miksanje stavite obje vrste sira, šećer i kavu. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Jednom žlicom kreme spojite dva keksa. Ukrasite ih šećerom u prahu ili instant espresso prahom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 16:09