KUHAJ KAO CHEF

Napravite carpaccio od škampa i vrganja po receptu chefa Hrvoja Kroflina

+

 Marko Miscevic/Cropix
Chef zagebačkog restorana ManO2 otkrio nam je kako pripremiti jelo koje nikog ne ostavlja ravnodušnim

Carpaccio od škampa i sirovih vrganja

(za 1 osobu)

200 g škampa

60 g sirovih vrganja

limunov sok za marinadu

maslinovo ulje

sol

aromatizirana sol (borovim mladicama)

vlasac

1 meko kuhano jaje

smeđi maslac

limunov sok za kremu

sol i papar

vodeni hren

tostirani pinjoli

Očistite škampe i marinirajte ih s malo limunova soka, maslinovim uljem i soli te poslažite u tanjur. Sirove vrganje jako tanko narežite i začinite sa soli koju ste prethodno aromatizirali borovim mladicama. Vrganje poslažite po škampima. Kako biste pripremili kremu od vlasca blanširajte svježi vlasac pa s njim u blender stavite meko kuhano jaje, malo smeđeg maslaca, sol, papar i malo limunova soka te usitnite u kremu. Kremu nanesite na vrganje pa jelo doradite vodenim hrenom i s malo tostiranih pinjola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:33