KUHAJ KAO CHEF

Napravite carpaccio od škampa i vrganja po receptu chefa Hrvoja Kroflina

+

 Marko Miscevic/Cropix
Chef zagebačkog restorana ManO2 otkrio nam je kako pripremiti jelo koje nikog ne ostavlja ravnodušnim
Chef zagebačkog restorana ManO2 otkrio nam je kako pripremiti jelo koje nikog ne ostavlja ravnodušnim

Carpaccio od škampa i sirovih vrganja

(za 1 osobu)

200 g škampa

60 g sirovih vrganja

limunov sok za marinadu

maslinovo ulje

sol

aromatizirana sol (borovim mladicama)

vlasac

1 meko kuhano jaje

smeđi maslac

limunov sok za kremu

sol i papar

vodeni hren

tostirani pinjoli

Očistite škampe i marinirajte ih s malo limunova soka, maslinovim uljem i soli te poslažite u tanjur. Sirove vrganje jako tanko narežite i začinite sa soli koju ste prethodno aromatizirali borovim mladicama. Vrganje poslažite po škampima. Kako biste pripremili kremu od vlasca blanširajte svježi vlasac pa s njim u blender stavite meko kuhano jaje, malo smeđeg maslaca, sol, papar i malo limunova soka te usitnite u kremu. Kremu nanesite na vrganje pa jelo doradite vodenim hrenom i s malo tostiranih pinjola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 21:34