NEDJELJNI RUČAK

Napravite dobru pileću juhu, a meso poslužite uz brzi gusti, umak od kopra

 Deposit Photos/
Bez ozbira kuhate li pileću ili goveđu juhu, umak od kopra uvijek će biti dobra ideja
Bez ozbira kuhate li pileću ili goveđu juhu, umak od kopra uvijek će biti dobra ideja

Trebat će vam:

2 pileća hrbata i drugi dijelovi piletine po želji

4 mrkve

2 korijena i list peršina

1 veći komad korijena celera

1 luk

1 jaje

1 žlica maslinova ili suncokretova ulja

4 žlice griza

2 žlice kopra

2 žlice brašna

2 žlice maslaca

600 ml juhe

Sol i papar

Priprema:

U lonac najprije stavite malo maslinova ulja i i na to dodajte povrće koje ste oprali, očistili i nasjeckali na veće komade. Dodajte i meso pa sve sastojke u loncu kratko zapecite sa svih strana. Podlijte vodom i kuhajte sat i pola na laganoj vatri. Kuhanu juhu procijedite i dio tekućine iskoristite za pripremu umaka od kopra, a u dio umiješajte noklice koje ste napravili od jednog jaja, žlice ulja i griza. Umak napravite tako da najprije otopite maslac, a zatim dodate brašno dobro promiješajte, kako biste dobili pastu. Na to dodajte vruću tekućinu i kuhajte dok ne dobijete gusti umak. Začinite soli i paprom i dodajte kopar. Po želji možete dodati i malo vrhnja. Poslužite uz meso iz juhe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2025 14:48