KLASIK KOJI KLINCI VOLE

NAPRAVITE DOMAĆE MONTE KOCKE: Provjeren recept obiteljskog klasika za koji ne trebate paliti pećnicu!

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Ne obožavaju ga samo klinci, i odrasli su ljudi za njim!

Podloga:

150 g keksa s maslacem
200 ml crne kave

Bijela krema:

1 l mlijeka
2 žlice gustina
8 žlica šećera
200 g maslaca

Tamna krema:

500 ml vrhnja za šlag
300 g čokolade za kuhanje

Zagreb , 020719.
Editorijal ledeni kolaci
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Kekse kratko umočite u kavu i slažite na dno posude. Sastojke za bijelu kremu sve sjedinite i skuhajte kremu. Kad krema postane sobne temperature, umiješajte maslac koji također mora biti sobne temperature. Dobro izmiješajte i stavite na kekse. Na kremu složite voće po želji. Na pari zagrijte vrhnje za šlag i dodajte čokoladu za kuhanje. Lagano miješajte i pazite da sastojci ne zakuhaju. Ako je vrhnje toplo, uz neprestano miješanje čokolada će se otopiti i ako posuda nije na pari. Čokoladnu smjesu pustite da se malo ohladi i izlijte je na voće. Odmah stavite u hladnjak pa neka stoji preko noći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:19