DOMAĆE JE NAJBOLJE

Napravite domaću tjesteninu: Imamo odličan recept za talijanske tagliatelle

 Jovanmandic
Višak tijesta možete zamrznuti. Gnijezda stavite na pladanj i zamrznite pa poslije rasporedite u vrećice

Trebat će vam:

240 g oštrog brašna

240 g glatkog brašna

50 g pšenične krupice (sitnije)

3 jaja

5 žumanjaka

3 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja

5 g soli

dodatno brašno za posipanje/ brašnjenje

Priprema:

Izvažite sastojke te pomiješajte brašno i sol. Brašno stavite na dasku za valjanje tijesta i u sredini napravite rupu. Razbijte cijela jaja, dodajte žumanjke i maslinovo ulje. Vilicom razmutite jaja i prikupljajte brašno postupno miješajući. Počnite izradu tijesta tako da ga pritišćete te okrećete kako je opisano u tekstu. Nakon 10-15 minuta formirajte kuglu, umotajte je u plastičnu foliju i ostavite da odleži tridesetak minuta. Izvadite, pobrašnite podlogu, odrežite dio i razvaljajte ga. Tanko tijesto zarolajte i izrežite nožem na rezance debljine 5-6 mm. Rezance razmotajte, pobrašnite i formirajte gnijezdo. Ponavljajte postupak dok ne potrošite tijesto. U kipuću posoljenu vodu stavite kuhati tjesteninu i kuhajte je dok ne ispliva. Neka potom kuha još oko minutu. Procijedite i umiješajte maslinovo ulje ili maslac kako se ne bi zalijepila kada se prohladi.

SAVJET!

Višak tijesta možete zamrznuti. Gnijezda stavite na pladanj i zamrznite pa poslije rasporedite u vrećice. Kuhajte ih zamrznute na gore opisan način.

image
Badmanproduction
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. ožujak 2024 19:00