RUČAK U SENDVIČU

Napravite fishburgere, klinci će ih obožavati, a priprema uopće nije komplicirana

 Lauripatterson/Getty Images/istockphoto
Trebat će vam komad lososa, pokoji začin, blender i malo vremena. Dok se riba peče, pripremite peciva i dodatke

Fishburgeri

Priprema: 30 minuta

Pečenje: 20 minuta

Porcija: 4

pola kilograma lososa

2 žličice dijon senfa

1 luk

3 žlice krušnih mrvica

1 žličica kapara

2 žlice maslaca ili maslinova ulja

dodaci po želji

peciva

sol i papar

Losos narežite na veće komade i polovicu ubacite u blender sa senfom. Uključite i blendajte dok ne dobijete pastu. Dodajte luk i ostatak lososa i kratko blendajte, želite da ostatak ribe i luk ostanu u komadićima. Prebacite smjesu u posudu, dodajte krušne mrvice i kapare, začinite soli i paprom i po potrebi dodajte malo limunova soka i drugih začina po želji. Primjerice, kopar i vlasac su odlična opcija. Oblikujte polpete i stavite u hladnjak na barem sat vremena. Pecite na dobro zagrijanom ulju ili maslacu, 2-3 minute sa svake strane ili dok ne poprime lijepu boju. Burgere napravite tako da pecivo tostirate, dodate umak i dodatke po želji, pljeskavicu i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 17:08