CHEFOVSKI RECEPT

Napravite kremasti sladoled od tiramisua i poslužite sa hrskavim krekerom od konoplje

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Mlada chefica Katarina Vrenc pripremila je nekoliko proljetnih, a pomalo neobičnih jela

Sastojci:

6 žumanjaka
90 g smeđeg šećera
300 ml mlijeka
80 g kakaa
160 g slatkog vrhnja
25 g kuhane kave

Krema od skute:

200 g skute
2 velike žlice meda, javorovog ili agavinog sirupa

Touile od konoplje:

100 g bjelanjaka
50 g maslaca od konoplje
80 g brašna od konoplje

Za touile najprije pomiješajte bjelanjke, maslac i brašno. Rasporedite ih u željene kalupe ili oblik i pecite na 145 stupnjeva 7 do 9 minuta, ovisno o veličini. Sladoled napravite tako da pomiješate žumanjke i šećer. Zagrijte mlijeko, slatko vrhnje i kakao. Postepeno i uz stalno miješanje dodajte žumanjke, šećer i kavu. Miješajte dok smjesa ne postane gusta i stavite u zamrzivač do posluživanja. Poslužite uz kremu od skute i meda te krekere od konoplje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:40