RUČAK ZA DVA DANA

Napravite lagano varivo s piletinom, tikvicama, mrkvom, paprikom i slanutkom

 Deposit Photos/
Napravite li veću količinu, ovo varivo može postati i ukusan ručak za dva dana

Trebat će vam:

1 veća pileća prsa

1 luk

2 tikvice

1 paprika

2 mrkve

1 konzerva slanutka

2 režnja češnjaka

3 žlice pelata

2 grančice timijana

1 šaka svježeg bosiljka

Voda ili temeljac

Sol i papar

Maslinovo ulje

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije dobro sa svih strana zapržite komadiće piletine. Maknite iz posude pa na istoj masnoći pirjajte sitno sjeckani luk. Kad dobije boju, dodajte sjeckanu mrkvu, papriku, tikvicu i sjeckani češnjak. Pirjajte 10-ak minuta, a potom dodajte pelate i vodu ili temeljac. Tekućina treba prekriti sve sastojke. Ubacite timijan i polovicu sjeckanog bosiljka, vratite piletinu i kuhajte 30 minuta. Po potrebi dodajte još tekućine. Dobro začinite soli i paprom. Zadnjih pet minuta u lonac ubacite slanutak. Poslužite uz kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 09:01