GRICKALICA ILI RUČAK

Napravite ljute jastučiće od dizanog tijesta s kobasicom, kukuruzom, paprikom i sirom

 Lauripatterson
Zamijesite tijesto, napunite ga bogatim punjenjem pa poslužite uz umak po želji

Trebat će vam:

400 g brašna
200 g mlake vode
2 žličice suhog kvasca
1 žličica soli
1 žličica šećera
3 kobasice
2 paprike
Kukuruz po želji
1 čili papričica
100 g sira
1 jaje
sol i papar

Priprema:

Od brašna, kvasca, soli, šećera i male vode zamijesite tijesto. Pustite da se diže na toplom. Za to vrijeme iz kobasica izvadite meso i lagano ga zapržite na tavi. Dodajte mu sitno sjeckanu papriku i čili papričicu, pirjajte pet minuta pa maknite s vatre. Kada se ohladi, dodajte kukuruz i naribani sir. Po potrebi dodatno začinite. Kada se tijesto diglo, razvaljajte ga u željeni oblik, dodajte punjenje i preklopite ostatkom tijesta. Oblikujte dok ne potrošite punjenje i tijesto. Pustite da se jastučići dižu 15 minuta na toplom, a zatim ih premažite jajem i pecite na 200 stupnjeva 20-30 minuta, ovisno o veličini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 21:30