DOBRA IDEJA

NAPRAVITE OVU PRAVU NUTRI BOMBU: Avokado u kolaču? Oni koji sumnjičavo gledaju na taj plod, sad ga imaju priliku ugraditi u sirovu slasticu!

 Tihana Lohinski
Tihana Lohinski, autorica bloga Strawberry Soup, nam je otkrila ovaj recept za prste polizati!

Avokado u kolaču? Oni koji još i danas sumnjičavo gledaju na taj plod “neodređenog okusa” sad ga imaju priliku ugraditi u sirovu slasticu koja je prava nutri-bomba.

ZA PODLOGU OD KEKSA:

200 g mljevenih keksa
110 grama otopljenog maslaca ili kokosova ulja
3 žlice šećera

ZA KREMU OD AVOKADA:

2 zrela avokada
1 žličica ekstrakta vanilije
100 grama čokolade za kuhanje
100 ml vrhnja za šlag
1-2 žličice meda

ZA MOUSSE OD MASCARPONEA:

2 žličice želatine u prahu
4 žlice hladne vode
250 grama sira mascarpone
200 ml vrhnja za šlag
1 žlica ruma
1 žličica ekstrakta vanilije
2 žumanjka
2 žlice meda

Tihana Lohinski

Kekse sameljite i pomiješajte sa šećerom, a maslac otopite pa sve dobro pomiješajte. Smjesu s keksima ravnomjerno rasporedite u kalupu za torte obloženom papirom za pečenje. Pripremite kremu od avokada. Oba avokada prerežite horizontalno, izvadite sjemenku, a onda žličicom izvadite “meso”. Dodajte vaniliju i med pa sve izmiješajte u blenderu ili štapnim mikserom. Čokoladu rastopite na pari i dodajte avokadu pa još jednom sve dobro izmiksajte da dobijete jednoličnu glatku smjesu. Vrhnje za šlag istucite posebno pa pomiješajte s kremom od čokolade i avokada. Pripremite mousse od mascarponea. Želatinu rastopite u hladnoj vodi i ostavite da nabubri. U međuvremenu žumanjke i med miješajte na pari dok smjesa ne posvijetli i ne zgusne se. Maknite s pare pa dodajte pripremljenu želatinu i dobro promiješajte. Dodajte mascarpone, rum i vaniliju i promiješajte, a zatim posebno umutite vrhnje za šlag i dodajte ga mascarponeu. Sve dobro izmiješajte. Na podlogu od keksa najprije izlijte čokoladnu kremu, a na nju i kremu od mascarponea. Stavite u hladnjak da se sve dobro ohladi i stisne, najbolje preko noći. Poslužite ohlađeno. Dobar tek!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:11