BOGATI RUČAK

Napravite piletinu u gustom umaku od povrća, najbolje se slaže uz domaće rezance

 Alleko/Getty Images/istockphoto
Uvijek je možete poslužiti i uz rižu, kuhanu heljdu, njoke, šufnudle ili trgance

Trebat će vam:

1 kg piletine

3 srednje mrkve

1 veći luk

1 veći komad korijena celera

1 korijen peršina

1 šaka svježeg peršina

2 žličice crvene paprike

200 ml bijelog vina

malo timijana

povrtni ili pileći temeljac

sol i papar

ulje

Priprema:

Piletinu najprije odvojite na veće komade i dobro je posolite (možete je ostaviti s kostima). Zatim je zapecite sa svih strana na dobro zagrijanom ulju, izvadite i ostavite sa strane. Na isto ulje i malo maslaca dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte 10-ak minuta. Dodajte i sitno sjeckanu mrkvu, celer i korijen peršina. Pirjajte 10-ak minuta, dodajte crvenu papriku i timijan, začinite soli i paprom, vratite meso i dodajte vino. Pustite da se krčka dok alkohol ne ispari, a zatim dodajte temeljac ili vodu, poklopite i kuhajte sat vremena. Otklopite i kuhajte još 20-30 minuta, ili dok se umak ne reducira. Piletinu zatim izvadite, a povrće blendajte tako da dobijete gusti umak. Vratite piletinu i pospite svježim peršinom. Poslužite uz tjesteninu ili pire krumpir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 20:16