PROBAJ OVO!

Napravite piletinu u vinu s gljivama i korjenastim povrćem, poslužite uz pire krumpir

 Olga Mazyarkina/Getty Images/istockphoto
Ovo jelo bit će dobra opcija za malo bogatiji ručak vikendom ili za posebne prilike...
Ovo jelo bit će dobra opcija za malo bogatiji ručak vikendom ili za posebne prilike...

Trebat će vam:

1,5 kg piletine

300 g šampinjona

2 luka

2 mrkve

1 manji komad korijena celera

300 ml vina

200 ml povrtnog ili pilećeg temeljca

2 lovorova lista

2 grančice timijana

3 režnja češnjaka

1 žlica koncentrata rajčice

1 šaka svježeg peršina

1 žlica maslaca

1 žlica ulja

Priprema:

U većoj posudi koja može i u pećnicu otopite maslac i dodajte ulje. Komade piletine dobro posolite pa ih zapecite. Izvadite meso pa na istu masnoću stavite luk narezan na veće komade, dodajte i veće komade mrkve i celera. Ubacite i lovorov list, cijele režnjeve češnjaka i dobro zapecite. Ubacite očišćene šampinjone koje ste prepolovili, koncentrat rajčice, timijan, sol i papar. Vratite piletinu, dodajte vino i pustite da se kuha dok alkohol ne ispari. Dodajte temeljac, neka tekućina prekrije dno posude. Ubacite poklopljeno u pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva i pecite jedan sat. Otklopite i pecite još pola sata na 200 stupnjeva. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 04:17