RIBA NA STOLU

Napravite salatu s rižom i špinatom pa je poslužite uz sočan pečeni losos

 Haoliang/Getty Images
Ovakav ručak bit će dobra ideja petkom kada vam se u kuhinji baš i ne provodi previše vremena, a želite pojesti nešto ukusno i zdravije

Trebat će vam:

3 žlice umaka od soje

2 žličice smeđeg šećera

2 režnja češnjaka

25 g đumbira

2 fileta lososa

200 g riže za sushi

2 žlice rižinog octa

1 žlica biljnog ulja

2 vezice špinata

1 mladi luk

Priprema:

U zdjeli promiješajte umak od soje, smeđi šećer i zdrobljeni češnjak. Odrežite komadić đumbira (otprilike trećinu) i naribajte u zdjelu, dobro miješajući sastojke. Ogulite preostali đumbir, narežite ga na tanke prutiće i ostavite sa strane za ukrašavanje. Dodajte u zdjelu komade lososa, prekrijte marinadom pa ostavite u hladnjaku 30 minuta da se marinira. Stavite rižu u lonac, pokrijte s 400 ml vode i pustite da zavrije. Smanjite vatru na laganu i kuhajte dok riža ne upije vodu te ne postane mekana, ali čvrsta, što će trajati 10-15 minuta. Ostavite da stoji na pari još 10 minuta, zatim dodajte rižin ocat i promiješajte rižu. Zagrijte biljno ulje u neprianjajućoj tavi na srednje jakoj vatri. Kad se tava zagrije, dodajte losos i pecite dok se ne karamelizira s obje strane. Dodajte špinat i miješajte u tavi 30 sekundi. Maknite s vatre. Za posluživanje dodajte malo riže u zdjelu, a zatim na vrh stavite teriyaki losos s povrćem te ukrasite mladim lukom i đumbirom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. listopad 2024 07:49