Trebat će vam:
3 žlice umaka od soje
2 žličice smeđeg šećera
2 režnja češnjaka
25 g đumbira
2 fileta lososa
200 g riže za sushi
2 žlice rižinog octa
1 žlica biljnog ulja
2 vezice špinata
1 mladi luk
Priprema:
U zdjeli promiješajte umak od soje, smeđi šećer i zdrobljeni češnjak. Odrežite komadić đumbira (otprilike trećinu) i naribajte u zdjelu, dobro miješajući sastojke. Ogulite preostali đumbir, narežite ga na tanke prutiće i ostavite sa strane za ukrašavanje. Dodajte u zdjelu komade lososa, prekrijte marinadom pa ostavite u hladnjaku 30 minuta da se marinira. Stavite rižu u lonac, pokrijte s 400 ml vode i pustite da zavrije. Smanjite vatru na laganu i kuhajte dok riža ne upije vodu te ne postane mekana, ali čvrsta, što će trajati 10-15 minuta. Ostavite da stoji na pari još 10 minuta, zatim dodajte rižin ocat i promiješajte rižu. Zagrijte biljno ulje u neprianjajućoj tavi na srednje jakoj vatri. Kad se tava zagrije, dodajte losos i pecite dok se ne karamelizira s obje strane. Dodajte špinat i miješajte u tavi 30 sekundi. Maknite s vatre. Za posluživanje dodajte malo riže u zdjelu, a zatim na vrh stavite teriyaki losos s povrćem te ukrasite mladim lukom i đumbirom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....