KLASIK

Napravite sočne i bogate punjene patlidžane, priprema je jednostvna, a tražit će se porcija više

Stuffed Eggplants with minced meat recipe italian Aubergine Parmigiana or Eggplant parmesan on rustic wood table in an oven tray

 Mediterranean/Getty Images
Umjesto tikvica, danas napunite patlidžane pa ih dodatno zapecite s omiljenim sirevima

Trebat će vam:

500 g mljevenog mesa

1 luk

2 mrkve

1 žlica koncentrata rajčice

4 patlidžana

300 g mozzarelle

1 lovorov list

1 žličica kumina

1 šaka svježeg peršina

1 šaka svježeg bosiljka

sol i papar

Priprema:

Patlidžane izdubite i meso koje vam je ostalo nasjeckajte i ostavite sa strane. Izdubljeni plod premažite maslinovim uljem i pecite 10-ak minuta na 180 stupnjeva. Na ulju u dubokoj tavi pirjajte luk, a kad se zažuti, dodajte mljeveno meso. Pirjajte dok ne poprimi boju, a zatim ubacite ribanu mrkvu, lovorov list, koncentrat rajčice, kumin, sol i papar. Dodajte i sjeckane ostatke patlidžana, pirjajte još 10-ak minuta. Ako je potrebno, dodajte malo vode ili temeljca po želji, a zatim ubacite sitno sjeckani bosiljak i peršin. Maknite s vatre. Izdubljeni patlidžan napunite mesom, pospite sirom i zapecite oko 10 minuta na 200 stupnjeva. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 15:20