DRUGAČIJI PRILOG

Napravite svinjske kotlete i poslužite ih uz jednostavan, ali efektan prilog od blitve

 Lauripatterson/Getty Images
Umjesto klasičnog pire ili pečenog krumpira, riže ili palente, ovog puta od dobar komad mesa poslužite blitvu na ovaj način
Umjesto klasičnog pire ili pečenog krumpira, riže ili palente, ovog puta od dobar komad mesa poslužite blitvu na ovaj način

Trebat će vam:

4-6 svinjskih kotleta

1 vezica blitve

4 režnja češnjaka

1 šaka pinjola ili drugih orašastih plodova po želji

1 žličica senfa

1 žlica maslaca

1 grančica timijana

ulje

sol i papar

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte protisnuti češnjak. Zatim dodajte očišćenu i nasjeckanu blitvu. Začinite soli i paprom. Pustite da povene i maknite s vatre. U pećnici tostirajte pinjole ili druge orašaste plodove; jednostavno ih rasporedite po posudi za pečenje i pecite 10-ak minuta na 170 stupnjeva ili dok ne zamirišu. Pazite da ih ne pečete predugo. Kotlete premažite mješavinom ulja, senfa, soli i papra. Pecite ih na vrućem ulju s malo maslaca u koji ste dodali grančicu timijana. Pecite dok nisu gotovi i poslužite uz blitvu posipanu pinjolima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
12. srpanj 2025 18:52